De Bron podcast: talentvolle kunstschilder

Sint-Oedenrode – Aflevering 4 van seizoen 4 van De Bron podcast begint met een intrigerend gesprek tussen Jeroen en Geert, waarbij ze te gast zijn bij kunstschilder Peter de Waard en Mike “Blauwalg” Lurling, een expert in waterkwaliteit werkzaam bij de Wageningen Universiteit. Mike staat bekend om zijn diepgaande kennis over blauwalgen, vandaar zijn bijnaam.

Peter de Waard

Tijdens het gesprek deelt Peter de Waard zijn passie voor kunst en wist Jeroen te vertellen dat de kunstenaar is ontdekt in de Knoptoren in Sint-Oedenrode. Hij onthult een prachtig schilderij van olieverf op paneel, wat meteen de aandacht van Geert trok, die zelf ook erg creatief bezig is geweest in het verleden. Ze bespreken de techniek en de emotie die het schilderij oproept.

Terwijl het gesprek zich ontvouwt, komt Mike Lurling aan het woord over zijn onderzoek naar waterkwaliteit, en met name zijn expertise in het bestuderen van blauwalgen. Ook kwamen de Rooise en Moergestelse rivierkreeften en hydrologen ter sprake . Hij deelt inzichten over de gevaren voor de ecosystemen en menselijke gezondheid, en bespreekt mogelijke oplossingen om hun bloei te beheersen.

Klik op DEZE LINK om te luisteren!!

Peter de Waard

Scroll naar boven