Masterclass compositie en perspectief

Masterclass

Voor de mensen die verder zijn met de schildercursus bieden we een masterclass aan. Hierbij leer je een sterke, overzichtelijke compositie op te bouwen, de toegevoegde waarde van steunelementen en jouw visuele taal te versterken. Er wordt dieper ingegaan in verschillende perspectieven en krijg algemene principes om vrijer te zijn in je creatief proces. Het is een theoretische masterclass met praktische oefeningen. Aan het einde heb je je eigen oefenmap die je als leerzame ondersteuning kan gebruiken voor nieuwe creaties.

In deze masterclass leer je een sterke, overzichtelijke compositie op te bouwen, de toegevoegde waarde van steunelementen en jouw visuele taal te versterken. Er wordt dieper ingegaan in verschillende perspectieven en krijg algemene principes om vrijer te zijn in je creatief proces. Het is een theoretische masterclass met praktische oefeningen. Aan het einde heb je je eigen oefenmap die je als leerzame ondersteuning kan gebruiken voor nieuwe creaties.

Masterclass kleurenleer en materiaalgebruik

In deze masterclass beginnen we met de standaard kleurenleer, maar gaan we al snel dieper de materie in. Kleurenleer is de leer omtrent de studie van kleuren. Waar gebruik je welke kleur, hoe bereik je diepte in een schilderij en op welke manieren kun je verf aanbrengen. Vol met handige weetjes en basis elementen om gefundeerd de juiste tonen en kleuren te gaan toepassen.

Portret schilderen

In de masterclass portret schilderen verdiepen we jouw kennis over portretten. Je leert goed te kijken naar de opbouw van een gezicht, emotie en balans. We gaan een portret opzetten volgens een vaste methode, waar je stap voor stap naar een krachtig portret werkt. Bij het portret schilderen staat het onderwerp altijd centraal. Een geschilderd portret is een bijzondere manier om iemand of meerdere mensen te vereeuwigen.

Olieverf en pigmenten

Pigmenten en kleurstoffen, waar worden deze van gemaakt? Welke eigenschappen hebben ze? En hoe kunnen we deze verwerken tot olieverf? In de masterclass gaan we in op de oorsprong en geschiedenis van olieverf, de ontwikkeling van grondstoffen en ga je zelf olieverf maken. Ook gaat het over medium, verschillen in recepten en toepassing hiervan. Twee tubbes zelf gemaakte verf én een portje zelfgemaakte medium krijg je mee naar huis.

schildercursus / schilderles in Eindhoven
schildercursus / schilderles in Eindhoven
Schildercursus / Schilderlessen Eindhoven
schildercursus / schilderles in Eindhoven
Scroll naar boven