Peter de Waard

In 2017 ontdekte ik het schilderen tijdens een workshop van Jan van den Biggelaar in de knoptoren van Sint-Oedenrode.
Tijdens schildercursussen van Jan werden de belangrijkste schilderstijlen behandeld en geoefend. Daar kwam ik erachter dat het realistisch schilderen en de werken van oude meesters mij intrigeren, hoe deden ze het? welke technieken gebruikten ze?

Om me verder te verdiepen ben ik met olieverf gaan schilderen bij oud leerlingen van Cornelis le Mair, een Eindhovense kunstschilder gespecialiseerd in oude Meesters. Ik leerde methodes die oude meesters gebruikte. Mengvormen, imprimatura, grisaille,of andere lagen opbouw, werken met glacies en het maken van diverse zelfgemaakte pasta’s en verven volgens oude recepten.

Inmiddels ben ik op dit vlak verder zelf onderzoek aan het doen naar materialen op basis van oude recepten, composities, symbolieken, geometrieën en allegorieën van schilderijen. Het is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron om, te onderzoeken, maar vooral om mijn eigen vaardigheden verder te ontwikkelen en toe te passen.

Met veel plezier les in dit oude, intrigerende ambacht. Het is geweldig om kennis door te geven. Wil jij ook op een professionele manier leren schilderen, stuur dan gerust een email via het contactformulier onder het kopje contact.

Ik zie je graag,
Peter de Waard

Eigen werk

De nieuwe Vermeer

Brand

Brand blussen: olieverf op paneel 80×70

Onvergetelijk verdriet

Onvergetelijk verdriet: olieverf op paneel 60×40
Naar een nieuwsfoto van herdenking 75 Auschwich, dat men nooit vergeet. Emotie van overlevende die na 75 jaar nog zo’n intens verdriet heeft. Die 75 jaar tijdverschil komt terug in oude gevangenispak en kunststof jas

Heksenkind

Heksenkind: olieverf paneel 50×60
Naar een boek, gebaseerd op waar verhaal van de heksenjachten in de 16e eeuw; niet onderschatten vergeet wat onwetenden kunnen aanrichten

Jan

Jan: 25×25 olieverf op paneel
Als dank voor alles

Stilleven

Stilleven: olieverf op paneel 40×60

Zwanger Goud

Zwanger Goud: olieverf op paneel 40×60
Ode aan nieuw leven en het gouden spirituele era

Meisje met molenkraag

Meisje met molenkraag: olieverf op paneel 40×50
Portret en studie naar molenkraag