Peter de Waard

In 2017 ontdekte ik het schilderen tijdens een workshop van Jan van den Biggelaar in de knoptoren van Sint-Oedenrode. Tijdens schildercursussen van Jan werden de belangrijkste schilderstijlen behandeld en geoefend. Daar kwam ik erachter dat het realistisch schilderen en de werken van oude meesters mij intrigeren, hoe deden ze het? welke technieken gebruikten ze?

Om me verder te verdiepen ben ik met olieverf gaan schilderen bij oud leerlingen van Cornelis le Mair, een Eindhovense kunstschilder gespecialiseerd in oude Meesters. Ik leerde methodes die oude meesters gebruikte. Mengvormen, imprimatura, grisaille,of andere lagen opbouw, werken met glacies en het maken van diverse zelfgemaakte pasta’s en verven volgens oude recepten.

Inmiddels ben ik op dit vlak verder zelf onderzoek aan het doen naar materialen op basis van oude recepten, composities, symbolieken, geometrieën en allegorieën van schilderijen. Het is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron om, te onderzoeken, maar vooral om mijn eigen vaardigheden verder te ontwikkelen en toe te passen.

Met veel plezier schilderles / schildercursus in dit oude, intrigerende ambacht. Het is geweldig om kennis door te geven. Wil jij ook op een professionele manier leren schilderen, stuur dan gerust een email via het contactformulier onder het kopje contact.

Ik zie je graag, Peter de Waard van de schilderschool te Eindhoven

Schilderlessen door Peter de Waard op de schilderschool in Eindhoven
Scroll naar boven