Schildercursus in Eindhoven

Gratis parkeren en gratis koffie tijdens de les!

Indeling van de schildercursus in Eindhoven

Wanneer je goed wilt leren schilderen, is een schilderles met de juiste begeleiding erg belangrijk. De schilderles is geschikt voor zowel beginners als de gevorderden. Individuele aandacht en begeleiding van de cursisten vind ik erg belangrijk, daarom werken we steeds in kleine groepen. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen tempo leren schilderen. De lessen zijn op donderdag en vrijdag en duren 3 uur. U beslist zelf wanneer en welke dag het voor u het beste uitkomt, dat kan per keer variëren en is vrij invulbaar. De lestijden zijn:

  • Donderdag 13:00u – 16:00u.
  • Vrijdagochtend 09:00u – 12:00u.
  • Vrijdagmiddag 13:00u – 16:00u.

Wat leer je tijdens de schildercursus

Het kijken, het onderscheiden van vorm, kleur en toonwaarden. Eigenlijk is schilderen en tekenen niets anders dan op een correcte manier leren kijken. Schetsmatig leren tekenen in de juiste proporties en de compositie. Tekenen en schilderen met een of meerdere verdwijnpunten. Het maken van een schilderondergrond op een paneel. Het maken van een imprimatura en een grisaille. Dat laatste is een onderschildering voor een schilderij. Het werken met olieverf en het gebruik van medium(s).

Tijdens de schildercursus leer je ook glacies of glaceren, transparantie in een schilderij brengen en het nut hiervan. Kleuren mengen en het verdiepen en ophogen. Lagen op elkaar aanbrengen, met een transparante doorwerking. Impasto’s en pasteuze’s maken. Penseel gebruik, welk penseel met verschillende verf. Het nut van patineren van een schilderij en hoe je dat doet. Kortom alles wat met een klassiek schilderij vervaardigen te maken heeft komt aan de orde.

Kosten schildercursus

U koopt een leskaart van 10 lessen a € 302,50 incl. btw. Deze leskaart is 4 maanden geldig. Per dagdeel wordt er een les afgeschreven, zodat u zelf uw eigen tempo kunt bepalen. Voor een goede ontwikkeling is het goed om minimaal een keer per week les te hebben.

De lessen zijn van woensdag tot en met vrijdag en duren 3 uur. U beslist zelf wanneer en welke dag het voor u het beste uitkomt! U koopt een leskaart van 10 lessen voor slechts € 302,50 incl. btw. Deze leskaart is maar liefst 4 maanden geldig. Per dagdeel wordt er een les afgeschreven, zodat u zelf uw eigen tempo kunt bepalen. Voor een goede ontwikkeling is het goed om minimaal een keer per week les te hebben.

schildercursus / schilderles in Eindhoven
schildercursus / schilderles in Eindhoven
schildercursus / schilderles in Eindhoven
Handen schilderen schildercursus schilderles
Scroll naar boven