Schildercursus in Eindhoven

Zowel voor beginners als gevorderden.

Indeling van de schildercursus in Eindhoven

De lessen zijn van woensdag tot en met vrijdag en duren 3 uur. U beslist zelf wanneer en welke dag het voor u het beste uitkomt, dat kan per keer variëren en is vrij invulbaar. Woensdag 13:30u – 16:30u Donderdag 13:30u – 16:30u Vrijdag 09:00u – 12:00u en 13:30u – 16:30u

Wat leer je tijdens de schildercursus

Het kijken, het onderscheiden van vorm, kleur en toonwaarden. Eigenlijk is schilderen en tekenen niets anders dan op een correcte manier leren kijken. Schetsmatig leren tekenen in de juiste proporties en de compositie. Tekenen en schilderen met een of meerdere verdwijnpunten. Het maken van een schilderondergrond op een paneel. Het maken van een imprimatura en een grisaille. Dat laatste is een onderschildering voor een schilderij. Het werken met olieverf en het gebruik van medium(s).

Tijdens de schildercursus leer je ook glacies of glaceren, transparantie in een schilderij brengen en het nut hiervan. Kleuren mengen en het verdiepen en ophogen. Lagen op elkaar aanbrengen, met een transparante doorwerking. Impasto’s en pasteuze’s maken. Penseel gebruik, welk penseel met verschillende verf. Het nut van patineren van een schilderij en hoe je dat doet. Kortom alles wat met een klassiek schilderij vervaardigen te maken heeft komt aan de orde.

Kosten schildercursus

U koopt een leskaart van 10 lessen a € 302,50 incl. btw. Deze leskaart is 4 maanden geldig. Per dagdeel wordt er een les afgeschreven, zodat u zelf uw eigen tempo kunt bepalen. Voor een goede ontwikkeling is het goed om minimaal een keer per week les te hebben.

Masterclasses

Masterclass compositie en perspectief

In deze masterclass leer je een sterke, overzichtelijke compositie op te bouwen, de toegevoegde waarde van steunelementen en jouw visuele taal te versterken. Er wordt dieper ingegaan in verschillende perspectieven en krijg algemene principes om vrijer te zijn in je creatief proces. Het is een theoretische masterclass met praktische oefeningen. Aan het einde heb je je eigen oefenmap die je als leerzame ondersteuning kan gebruiken voor nieuwe creaties.

Masterclass kleurenleer en materiaalgebruik

In deze masterclass beginnen we met de standaard kleurenleer, maar gaan we al snel dieper de materie in. Kleurenleer is de leer omtrent de studie van kleuren. Waar gebruik je welke kleur, hoe bereik je diepte in een schilderij en op welke manieren kun je verf aanbrengen. Vol met handige weetjes en basis elementen om gefundeerd de juiste tonen en kleuren te gaan toepassen.

Portret schilderen

In de masterclass portret schilderen verdiepen we jouw kennis over portretten. Je leert goed te kijken naar de opbouw van een gezicht, emotie en balans. We gaan een portret opzetten volgens een vaste methode, waar je stap voor stap naar een krachtig portret werkt. Bij het portret schilderen staat het onderwerp altijd centraal. Een geschilderd portret is een bijzondere manier om iemand of meerdere mensen te vereeuwigen.

Olieverf en pigmenten

Pigmenten en kleurstoffen, waar worden deze van gemaakt? Welke eigenschappen hebben ze? En hoe kunnen we deze verwerken tot olieverf? In de masterclass gaan we in op de oorsprong en geschiedenis van olieverf, de ontwikkeling van grondstoffen en ga je zelf olieverf maken. Ook gaat het over medium, verschillen in recepten en toepassing hiervan. Twee tubbes zelf gemaakte verf én een portje zelfgemaakte medium krijg je mee naar huis.

Zelf ook leren schilderen met olieverf?

Leer schilderen als een meester!