Peter de Waard

Peter de Waard van schilderschool Eindhoven

Wil jij beter leren schilderen? Op een laagdrempelige manier leren schilderen zoals de oude meesters dat ook deden. Heb je wel of geen ervaring in schilderen en ben je geïnteresseerd of wil je je verder ontwikkelen in dit mooie ambacht? Dan ben je bij mij in goede handen. Mijn leerlingen staan steeds weer versteld van wat ze kunnen. Regelmatig ontvangen we complimenten over het geschilderde werk.

Wil jij inspirerend schilderwerk leren maken? Wil jij een moment voor jezelf. Bij Peter de Waard leer je het ambacht van het schildersvak, want zonder ambacht geen kunst. Ik deel graag mijn kennis, praktische tips en ervaringen op het gebied van schilderen met jou.

In onze klassieke schilderschool leert u schilderen op ambachtelijke wijze zoals de oude meesters dat deden. Schilderen zoals oude meester als Rembrandt en Vermeer het konden. Tijdens lessen op academisch niveau krijgt u in ontspannen sfeer individueel aandacht om uw schilderkunst te verbeteren.

Met veel plezier geef ik nu les in dit oude, intrigerende ambacht.
Wil jij ook op een professionele manier leren schilderen, stuur dan gerust een email via het contactformulier onder het kopje contact.

Hoe ontdekte ik het schilderen

In 2017 ontdekte ik het schilderen tijdens een workshop van Jan van den Biggelaar in de knoptoren van Sint-Oedenrode.
Tijdens schildercursussen van Jan werden de belangrijkste schilderstijlen behandeld en geoefend. Daar kwam ik erachter dat het realistisch schilderen en de werken van oude meesters mij intrigeren, hoe deden ze het? welke technieken gebruikten ze?

Om me verder te verdiepen ben ik met olieverf gaan schilderen bij oud leerlingen van Cornelis le Mair, een Eindhovense kunstschilder gespecialiseerd in oude Meesters. Ik leerde methodes die oude meesters gebruikte. Mengvormen, imprimatura, grisaille,of andere lagen opbouw, werken met glacies en het maken van diverse zelfgemaakte pasta’s en verven volgens oude recepten.

Inmiddels ben ik op dit vlak verder zelf onderzoek aan het doen naar materialen op basis van oude recepten, composities, symbolieken, geometrieën en allegorieën van schilderijen. Het is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron om, te onderzoeken, maar vooral om mijn eigen vaardigheden verder te ontwikkelen en toe te passen.

Met veel plezier les in dit oude, intrigerende ambacht. Het is geweldig om kennis door te geven. Wil jij ook op een professionele manier leren schilderen, stuur dan gerust een email via het contactformulier onder het kopje contact.

Ik zie je graag,
Peter de Waard schilderschool Eindhoven

Eigen werk

Brand

Brand blussen: olieverf op paneel 80×70

De-Nieuwe-Vermeer

De drie Maria’s aan het graf van Christus voor het programma De Nieuwe Vermeer

Onvergetelijk verdriet

Onvergetelijk verdriet: olieverf op paneel 60×40
Naar een nieuwsfoto van herdenking 75 Auschwich, dat men nooit vergeet. Emotie van overlevende die na 75 jaar nog zo’n intens verdriet heeft. Die 75 jaar tijdverschil komt terug in oude gevangenispak en kunststof jas

Meisje op stoel

Meisje op stoel

Heksenkind

Heksenkind: olieverf paneel 50×60
Naar een boek, gebaseerd op waar verhaal van de heksenjachten in de 16e eeuw; niet onderschatten vergeet wat onwetenden kunnen aanrichten

Blauwe jurk

Blauwe jurk

Jan

Jan: 25×25 olieverf op paneel
Als dank voor alles

Stilleven

Stilleven: olieverf op paneel 40×60

Zwanger Goud

Zwanger Goud: olieverf op paneel 40×60
Ode aan nieuw leven en het gouden spirituele era

Meisje met molenkraag

Meisje met molenkraag: olieverf op paneel 40×50
Portret en studie naar molenkraag