Indeling van de lessen

De lessen zijn van maandag tot en met vrijdag en duren ongeveer 3 tot 3,5 uur. Maandag tot en met vrijdag is er van 13:30 tot 17:00 uur les, Donderdag avond van 19.30 tot 22.30 uur en vrijdag ochtend van 09.00 tot 12.30 uur. U beslist zelf wanneer en welke dag het voor u het beste uitkomt, dat kan per keer variëren en is vrij invulbaar.

Wat leer je tijdens de lessen

Het kijken, het onderscheiden van vorm, kleur en toonwaarden. Eigenlijk is schilderen en tekenen niets anders dan op een correcte manier leren kijken. Schetsmatig leren tekenen in de juiste proporties en de compositie. Tekenen en schilderen met een of meerdere verdwijnpunten. Het maken van een schilderondergrond op een paneel. Het maken van een imprimatura en een grisaille. Dat laatste is een onderschildering voor een schilderij. Het werken met olieverf en het gebruik van medium(s). Glacies of glaceren, transparantie in een schilderij brengen en het nut hiervan. Kleuren mengen en het verdiepen en ophogen. Lagen op elkaar aanbrengen, met een transparante doorwerking. Impasto’s en pasteuze’s maken. Penseel gebruik, welk penseel met verschillende verf. Het nut van patineren van een schilderij en hoe je dat doet. Kortom alles wat met een klassiek schilderij vervaardigen te maken heeft komt aan de orde.

Kosten

We bieden 7 verschillende lesblokken per week aan, dus keus genoeg. Ook 2 of 3 lessen per week zijn mogelijk. U koopt een leskaart van 10 lessen a € 302,50 incl. btw. Deze leskaart is 1 jaar geldig. Per dagdeel wordt er een les afgeschreven, zodat u zelf uw eigen tempo kunt bepalen. Voor een goede ontwikkeling is het goed om minimaal een keer per week les te hebben.

Locatie

Strausslaan 1
5653 AJ Eindhoven

Route met Google maps

Strausslaan 1, Eindhoven