Krijgt Rooi een eigen Rembrandt?

Sint-Oedenrode – Rooienaar Peter de Waard doet zondag mee aan het TV-programma ‘Project Rembrandt’. De 46-jarige projectmanager civiele techniek is niet alleen technisch, maar ook bijzonder creatief. Na de mavo koos hij voor de zekerheid van de civiele techniek in plaats van voor de kunstacademie. Maar het creatieve hart bleef al die jaren kloppen.

“Na het volgen van een workshop schilderen in de Knoptoren nu drie jaar geleden, was ik verkocht. Ik meldde me meteen aan voor de vervolgcursussen van Jan van de Biggelaar. Jan leerde me verschillende technieken en door veel te schilderen heb ik die steeds beter onder de knie gekregen”, vertelt Peter de Waard. “Vorig jaar volgde ik net als veel andere mensen vol belangstelling het programma ‘Project Rembrandt’ op TV. Toen een oproep werd gedaan voor nieuwe kandidaten, zei mijn vrouw me: ‘daar moet jij je voor aanmelden’”.

“Nadat ik me aan had gemeld en een aantal foto’s van mijn werken had opgestuurd, werd ik uitgenodigd voor een interview. Ik mocht op gesprek komen in een groot statig pand aan de Keizersgracht in Amsterdam en daar hoorde ik dat ik één van de tachtig geselecteerden uit de negenhonderd aanmeldingen was. Het was allemaal best wel spannend, maar na weer een paar weken werd ik gebeld en hoorde dat ik bij de laatste dertig kandidaten hoorde”.

Komende zondag om 20.25 uur is de eerste uitzending op NPO1 van het tweede seizoen ‘Project Rembrandt’ met daarin Peter de Waard. Hoort hij bij de tien deelnemers die door zijn? Maandag weten we meer.

Bron: https://www.mooirooi.nl/nieuws/cultuur/55805/krijgt-rooi-een-eigen-rembrandt-

Peter-de-Waard-Rembrandt

Scroll naar boven